понеделник, 20 февруари 2012 г.

Continental празнува 140 годишнина




Първоначално основана през 1871 г., като производител на гуми, Continental  празнува своята 140-та годишнина този месец. Базираната в Хановер компания за автомобилната индустрия продължава да е водещ световен автомобилен доставчик основно  на  гуми и каучукови изделия.

Девет банкери и индустриалци от Хановер основават Continental-Compagnie като акционерно дружество през 1871 г.. Първоначално компанията имала  около 200 служители, и произвеждала меки изделия от каучук, гумирани платове, както и твърди гуми за колички и велосипеди.

През 1904 г. Континентал става първата компания в света, която разработва автомобилни гуми с протектори. Тя е също първата компания произвела демонтиращи се  джанти за автомобили през 1908 г. През1943г. тя става първата немска фирма за безкамерни гуми Управляващ директор на Continental в Обединеното кралство Дейвид Смит казва, "Continental”  днес  е значителен играч в автомобилния свят. Компанията  до голяма степен е известна основно с гумите, тъй като това е основната ни дейност, и не много хора знаят за нашия опит в други транспортни области. Известни сме и като производител на спирачни системи, задвижващи  шасито компоненти и системи, измервателни уреди за превозни средства.  Ние работим в изключително тясно сътрудничество с производителите на автомобили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар