вторник, 10 април 2012 г.

Коя компания произвежда най- много гуми?


Знаете ли коя глобална корпорация произвежда и продава най-много гуми? Най-големият производител на гуми в света, е произвел 381 млн. гуми и колела през 2011г Bridgestone? Michelin? Goodyear? Коя компания е най-големият производител на гуми в света?
Отговора е нито едно от тези три, не е и Continental или Cooper .
 Това е Lego. Да, компанията за играчки.




 
При честването на 50-тата си годишнина в бизнеса с гуми, от „Лего” напомнят, че те притежават няколко рекорди. Например, компанията, е произвела зашеметяващите 381 милиона гуми и джанти през 2011 г., значително повече от традиционните производители на гуми. Повече, отколкото са били изнесени за  дилърите в САЩ и Канада взети заедно.

Lego започва производството на гуми през 1962 г. с „Лего” комплект. 400, първият сет с реалистични гуми и джанти, до тогава. Лего създава сглобяеми от познатите ни вече блокчета превозни средства, които всяко детето с въображение е можело да сглоби.



Сет № 400 на „Лего”, за превозни средства, стават част от ежедневието,  позволявайки на децата да сглобяват свои собствени автомобили и камиони.

Само за пет години, Сет номер 400 станал най-продавания комплект  на Lego, с продажби от 820 000 комплекта през същата година.
  Lego е произвел много и различни видове гуми и джанти през годините, както за стандартни така и за оф-роуд модели. Най-голямата произвеждана някога гума за конструктор е на „Лего”  с размери 10,7 см произведена през 2000 г., и  най-малката гума също е произведена от „Лего”-  това е микроскопичен модел с размери 14,4 мм  / , който е произведена  през 1969 година.

Източник:  Тirereview


Няма коментари:

Публикуване на коментар